REAGEREN/COMMENT?

mginleeuwarden@gmail.com

the MG webring

zondag 8 september 2013

armleuning mgb, armrest mgb.

De armleuning van de MGB is niet één van de beste constructies in de auto, ze gaan snel los, en als ze naar links en rechts kunnen bewegen vernield de sluiting de console. De armleuningen die op beurzen verkocht worden zijn helemaal van een bedenkelijke kwaliteit, bovenstaand voorbeeld is in Houten op de mg beurs aangeschaft voor ongeveer 25 euro, zoals te zien op de foto lijkt het, na demontage, helemaal nergens op. 


Eerst een nieuwe basis gemaakt naar voorbeeld van een origineel exemplaar en een stukje beter multiplex. de leuning zit normaal vast met zelftappende schroefjes deze hebben door de dikte van het hout amper grip en gaan dus altijd weer los. in plaats van schroeven gebruik ik zelf grippende moeren (hoe heten die dingen eigenlijk?) en bijpassende schroeven, deze blijven goed zitten en scheuren nooit uit het hout.

Ook de sluiting wordt bevestigd met dezelfde moeren en schroeven.

Het plastic van de console is ook niet erg sterk, hier heb ik een aluplaatje met drie van schroefdraad voorziene gaatjes in gelijmd met 2 componenten lijm, ook de achterzijde is op deze manier verstevigd (handig om nog eens een kaartleeslamp op te monteren).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten