REAGEREN/COMMENT?

mginleeuwarden@gmail.com

the MG webring

zaterdag 28 mei 2011

fine tunen

www.youtube.com/watch?v=QtpzN2r8aM0

De carburateurs zijn gemodificeerd, ie. de klepjes in de butterfly's zijn eruit en de gaten zijn dicht gesoldeerd.

Na het schoonmaken en in elkaar zetten wilde ik ze kunnen uit testen en een basis instelling kunnen maken zonder ze te monteren op de motor, als er dan iets mis is hoeven ze er niet meer af (hell of a job als ze dichter tegen het hitteschild zitten) en het is een stuk rustiger op de werkbank dan met je hoofd bij een lopende motor.

Met een plaatje hout, enkele stukjes pvc en een stofzuiger is het prima uit te proberen, er waren een aantal probleempjes mooi zichtbaar. Één van de zuigers bleef af en toe hangen en er is een groot verschil in demping van de zuiger tussen "damperoil" en gewone motorolie. De laatste maakte de beweging van de zuiger erg traag.

Met een flowmeter (bedankt Jouke) zijn, met de stationair schroef, beide carbs even ver "open" gezet zodat de basis instelling gelijk is, en, voila, na montage liep de motor gelijk netjes, alleen te snel, door beide stationair schroeven evenveel slagen te verdraaien was dit eenvoudig op te lossen, na nog een beetje rijker afgesteld te zijn reed de auto prima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten